MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ze względu na wysoką zawartość błonnika i niskokaloryczność...
fot. congerdesign/Pixabay

Co jeść w czerwcu, aby było pyszne i zdrowe? Sięgaj po te warzywa i owoce! Kuszą smakiem i wartością odżywczą. Sprawdź na co jest sezon

Kalafior – sprzymierzeniec diety

Ze względu na wysoką zawartość błonnika i niskokaloryczność (100 g to zaledwie 23 kcal), kalafior jest idealnym składnikiem diet odchudzających. Jednocześnie ma niski indeks glikemiczny, więc w każdej postaci może być spożywany przez osoby mające problemy z poziomem cukru we krwi.

Kalafiora można jeść na surowo, choć chętniej sięgamy po ugotowane warzywo. Najwięcej właściwości odżywczych zachowa, jeśli przygotujemy go na parze.

Zobacz również

Tak pomagają Lipinki Łużyckie. Festyn charytatywny dla Natalii Bobrowskiej

Tak pomagają Lipinki Łużyckie. Festyn charytatywny dla Natalii Bobrowskiej

Slisz z pierwszym golem w MLS. Piękne trafienie Polaka

Slisz z pierwszym golem w MLS. Piękne trafienie Polaka

Polecamy

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik

TYLKO U NAS
Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik