Jakie rodzaje pizzy możesz dostać w pizzeriach w Makowie Podhalańskim?
Pizza rzymska
Jest to rodzaj pizzy charakteryzujący się chrupiącym ciastem i większą ilością dodatków. Najczęściej są to: świeże zioła, szynka parmeńska, pieczarki, oliwki, mozzarella, pomidory. Podczas wyrabiania ciasta dodaje się mniejszą ilość wody i odrobinę tłuszczu. Pizzę rzymską wypieka się w nieco niższej temperaturze, w 350 stopniach, w czasie około 3 minut. Z pewnością spotkasz ją w pizzeriach w Makowie Podhalańskim.
To warto wiedzieć
Pizza bianka
Jest to rodzaj pizzy w którym nie występuje sos pomidorowy. Smaruje się ją sosem na bazie krowiego mleka. Dodatkami mogą być: szparagi, szpinak, brokuły, cukinia, papryka, pieczarki, oraz mięso, np. kurczak. Nie może też zabraknąć sera, np. pleśniowego. Ciasto odznacza się większą chrupkością, a jego wyrastanie zajmuje więcej czasu.
Nie widzisz tu swojej ulubionej pizzerii w Makowie Podhalańskim? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.
Szukasz dalej? Kliknij i sprawdź wszystkie pizzerie w Makowie Podhalańskim
Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!
Te rzeczy mogą się przydać w Twojej kuchni
Najdziwniejsze dodatki do pizzy
Pizza jest bardzo popularna i znalazła miejsce w niemal każdej kuchni. Poddana została jednak różnym modyfikacjom i uzyskała nowe, zaskakujące oblicze. Dodatki, jakie spotyka się w najdalszych zakątkach ziemi mogą zadziwiać i szokować.
Oto niektóre z nich:
- zielony groszek
- makrela
- cynamon
- czekolada
Przekonaj się jakie najdziwniejsze dodatki używane są w pizzeriach w Makowie Podhalańskim. Odwiedź wybrane miejsca.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?