MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso to produkt, który aż się prosi o umycie. Jest raczej...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Mięso

Mięso to produkt, który aż się prosi o umycie. Jest raczej niemiłe w dotyku i nikt nie ma ochoty go dotykać zaraz po wyjęciu z opakowania. Jednak umycie go w zlewie to duży błąd! Woda nie zabije zarazków, a przyczyni się do ich rozprzestrzeniania. Silny strumień rozpryskuje bakterie na zlew i blat, a nawet na suszarkę do naczyń. Wówczas w tych miejscach bakterie, które tam trafiły żyją dalej, rozwijają się i przenoszą się na inne rzeczy i produkty. Jedynym skutecznym sposobem na pozbycie się zarazków z mięsa jest wysoka temperatura podczas gotowania, smażenia czy pieczenia.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Barlinku, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Barlinku, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Morągu, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Morągu, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Gdzie szukać zatrudnienia? Oto najnowszy pakiet propozycji z PUP

Gdzie szukać zatrudnienia? Oto najnowszy pakiet propozycji z PUP

Dzielnicowy zatrzymał złodzieja. Okazało się, że ma na koncie więcej kradzieży

Dzielnicowy zatrzymał złodzieja. Okazało się, że ma na koncie więcej kradzieży

Czy to danie jest z Wielkopolski? Rozwiąż QUIZ!

Czy to danie jest z Wielkopolski? Rozwiąż QUIZ!